Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο: Κοινωνικός Πυλώνας και Πολιτική Νεολαίας στην ΕΕ




Το Κέντρο Αριστείας Ζαν Μοννέ «Έρευνα σε Κρίσιμα Ζητήματα Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας συνδιοργανώνει Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Ο Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων και οι Πολιτικές Νεολαίας στην ΕΕ», την Τετάρτη 16 και την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, ώρα 17:00 με 21:00 στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace (Σαλαμίνος 3, Θεσσαλονίκη).

Το Διεθνές συνέδριο συνδιοργανώνεται μαζί με το Ίδρυμα Xάινριχ Μπελ Ελλάδας και τις Έδρες Ζαν Μοννέ της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης "Ευρωπαϊκό Συνταγματικό Δίκαιο και Πολιτισμός" και «Προστασία των Κοινωνικών Δικαιωμάτων στην ΕΕ και Συγκριτικοί Νομικοί Πολιτισμοί» καθώς και την Έδρα Ζαν Μοννέ "Δημοσιονομική Διακυβέρνηση και Έλεγχος στην ΕΕ" στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Κεντρικός ομιλητής και εξέχων καλεσμένος του συνεδρίου είναι ο Yves Bertoncini, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κινήματος (Mouvement Européen France), π. Διευθυντής του Jacques Delors Institute “Notre Europe”. Το θέμα που θα αναλύσει είναι ο Ευρωπαϊκός Πυλώνας των Κοινωνικών Δικαιωμάτων".

Στην πρώτη συνεδρία θα παρουσιάσουν την Πολιτική Νεολαίας της ΕΕ και τις δυνατότητες χρηματοδότησης για τους νέους οι: Δημήτριος Σκιαδάς, Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Κάτοχος Έδρας Ζαν Μοννέ «Δημοσιονομική Διακυβέρνηση στην ΕΕ» και η Σοφία Μπουτσιούκη, Λέκτορας Πανεπιστημίου Μακεδονίας.



Στην δεύτερη συνεδρία θα παρουσιάσουν την υπάρχουσα κατάσταση για τους νέους και πώς μπορεί να αλλάξει οι: Νικόλαος Παπαδάκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, η Sue McGuire, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Bath (UK) και η Βασιλική Καραβάκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

*Το συνέδριο είναι ανοιχτό στο κοινό και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα χωρίς ταυτόχρονη διερμηνεία. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο mantzari@uom.edu.gr (Υπ. Διδάκτωρ Θεοφανώ Μαντζάρη, Υπεύθυνη Διοικητικής Στήριξης Κέντρου Αριστείας).

Τη δεύτερη μέρα, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ώρα 14.00-16.00 που στοχεύει να εμβαθύνει στα θέματα του συνεδρίου και στις ερευνητικές προσεγγίσεις Υποψηφίων Διδακτόρων, ερευνητών και μεταπτυχιακών φοιτητών. Ο κ. Yves Bertoncini θα ξεκινήσει με τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του, και θα ακολουθήσει διάλογος με τους συμμετέχοντες Υποψήφιους Διδάκτορες, ερευνητές και ομιλητές από το συνέδριο, καθώς και Καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

*Η προεγγραφή για το σεμινάριο της δεύτερης μέρας (και όχι το συνέδριο) είναι απαραίτητη. Μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή μέχρι 15 Μαΐου στο e.astyrakakis@gr.boell.org